readmylife

readmylife

Nem gaz, mémlegelő!

2021. július 16. - whateveritis

Ritkán ugrok neki ennyire aktuális témáknak, mert általában úgy vagyok vele, hogy "kezdeti feldolgozottságban" bőven akadnak, akik ezerszer ügyesebben és felkészültebben tudják az adott témát megfogni, aztán utólag megnézem, hogy szerintem kimaradt-e valami számomra fontos eleme a diskurzusnak, és arról megpróbálok valamit írni, hátha átlépi az ingerküszöbét annak a néhány embernek, aki ide szokott tévedni.

Egy-két napos talán a hír, hogy Pártunk és Kormányunk ifjúsági szervezetének a hódmezővásárhelyi alelnökénél némi marihuána ültetvényt találtak. Némi alatt azt értjük, hogy egy vidéki nyaraló hátsó kertjét azért bőven meg lehet vele tölteni. Nem szarral gurít a csávó, na. Most egy fidelitas-ostól azt vártuk, hogy majd a szekrényben fogja nevelgetni infralámpa alatt, mint a pronyók? De hát nem volt elég elővigyázatos, elkapta a jard, szar ügy.

Teljesen érthető, hogy az ellenzéki figurák/oldalak most telehányják a közösségi médiát többek közt olyan mémekkel, amikkel a méhlegelő lekaszálásáért is próbálnak visszavágni a kormányzó párt parazitaképzőjének, és ütik-vágják mind a szervezetet, mind a csávót. Nem fogok álszenteskedni, amikor az első két mémet láttam, akkor még én is elmosolyodtam rajtuk, mert mindig jó látni, amikor az álszentség valamelyik bajnokát - jelen esetben az állampártot - seggbe harapja a valóság. Aztán sajnos tovább görgettem, és gyakorlatilag ugyanezeket a mémeket, esetleg rövid szövegeket láttam mindenhol, hogy basszák meg a méhlegelő miatt, és mekkora rohadék ez az ültetvényes NER-növendék, és rövid időn belül inkább találtam ezt idegesítőnek, mint viccesnek. Ha mondjuk 15 évvel fiatalabb lennék, és az ismerőseim zömét a középiskolai osztálytársaim tennék ki, akkor egyrészt én is biztos beérném ezzel, és egy külső szemlélőnek se feltétlen lennének magasabb elvárásai.

Viszont az oldalak, amikről szó van, és amik jelenleg hányásig járatják ezt a mémet, azok közéleti szereplők, vagy éppen politikai pártokhoz közvetlenül kötődő oldalak. Akiknek ugye politikát kéne csinálni, ehhez képest pontosan úgy viselkednek, és semmivel nem nyújtanak többet, mint a Fidesz revolvermédiája. Nyilván, a közbeszéd szar állapotban van, és az állampárt a maga álszentségével amúgy is jó táptalajt ad az ilyen jellegű támadásoknak, de könyörgöm, jövőre választások lesznek, és azt már enélkül is nagyon tudom az ellenzékről (vagy legalábbis ezt mondják magukról), hogy nem szeretik az Orbánt. Én se. Na de ezen kívül?

Egy kis kitérőt engedjetek meg. Idén nyáron halt meg egy ismerősöm rákban. Nem mondanám, hogy közeli kapcsolatban álltunk, de 25 éve ismertem, és a diagnózisától számított nagyjából fél éven belül elvitte őt ez a betegség. A "szokásos" szar lefolyást kapta, amikor pár hónap alatt teljesen leépül az ember, hol a betegség, hol a kezelés miatt. A hányás, az étvágytalanság, az elgyengültség életformává válik, de gondolom, nem kell ezt külön részleteznem, mindenki ismeretségi körében vagy családjában látott már erre példát. Kurva sokat szenvedett.

Európa kevésbé putyinizált részein ez az ember valamilyen formában biztosan találkozott volna a kannabisszal a kezelése során, akár CBD olaj, akár orvosi marihuána formájában. Előbbit épp most áprilisban tiltották be Magyarországon, utóbbiért meg szabadságvesztés jár(hat), Gulyás Gergely meg hirdeti a kormányinfón a drogháborút. Oké, általában azért nem a böri a vége, többnyire egy-két év próbaidőt (egy éven belül elterelésre kell menni, és utána 2 évig nem lehet ilyen ügyed) kapnak azok, akiket elmeszelnek füvezésért. Hasonlót kapott a Kaleta is, csak hát ő nem spanglival bukott le. Mindenesetre itthon ezt így árazták be.

Természetesen nem azt várom az ellenzéki pártoktól, hogy ne dörgöljék a Fidesz orra alá, amikor huszonnyolcezredik alkalommal is kiderül, hogy a kádereik nem éppen azt a "keresztény konzervatív" életformát folytatják, amit szeretnek mondogatni magukról. Viszont a mérleg még mindig az, hogy a Fidesz (szerintem múltszázadi és kétbites módon) azt mondja magáról, hogy ő elítéli a kábszi minden formáját, és minden fogyasztót elvisz a patásördög, az ellenzék meg ennek ellenében nem állít semmit, csak annyit, hogy a Fidesz álszent. Politikát nem így kell csinálni, így a propagandát kell. Azt mondják magukról, hogy ők különbek a jelenlegi kormányzópártnál, de közben üzenetek szintjén ugyanazt a kreténkedést tolják, mint a kormánymédia.

Pedig ha az ellenzék ezen felül tudna emelkedni ezen a gyerekes faszkodáson, és például azt mondaná, hogy ő valamiféle drogliberalizációt vagy legalább dekriminalizálást fog végrehajtani kormányon, aminek keretében még akár egy otthon füvet termesztő Fidelitas-vezető is enyhébb büntetésre számíthat, mint ami a saját pártja politikájából következik, akkor még talán az érintett is elgondolkodna azon, hogy átszavaz, mert menteni akarja az életét. Az egy valódi megmondás lenne, nem csak az állampárt fújolása. Szóval, a teljes pályás letámadás helyett én a helyükben inkább megpróbálnám elmagyarázni ennek a közegnek, hogy "Nézzétek, még számotokra is élhetetlen a rendszer, amit építettetek".

Erről kéne beszélni, nem a Karácsony kurva méhlegelőjéről.

A bejegyzés trackback címe:

https://readmylife.blog.hu/api/trackback/id/tr3816629304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása