readmylife

readmylife

Pár szóban az oltásellenességről

2020. december 23. - whateveritis

Több okból is motiválva éreztem magam, hogy írjak pár sort a mostani oltásellenes paráról. Mint jelenleg a világon mindenki, én is érintett vagyok a kérdésen, ráadásul olyan "alapbetegségem" van, ami miatt ez küllön fontos lenne.

Azonban a mostani vélemény-fősodorban olyan szempontokat vélek felfedezni, amik a jelenlegi, oltáshoz való hozzáállást elkülöníti attól az általános oltásellenességtől, ami a laposföldhívőkkel és a mindenféle háttérhatalomtól rettegőkkel említhető egy lapon. Kijöttek a mindenféle közvéleménykutatások, hogy a magyarok igen kis százaléka az, aki minden további nélkül beoltatná magát, és főként az ellenzéki/kormánykritikus média az, akik előszeretettel sütik rá az oltásellenes bélyeget az emberekre.

Mindenekelőtt meg kell jegyezzem, drága polgártársak, hogy amennyiben a bejegyzés további részében tévednék, és tényleg mindenki a laposföldhívőkhöz húz, meg mindenféle oltásokon keresztül bejuttatott mikrochipektől retteg, akkor értsük meg, hogy az nem megy, hogy hisztizünk a lezárások, a maszkviselés, a szétvert gazdaságunk miatt, és így meg úgy szidjuk a modern kapitalista berendezkedésünket, ami, tény és való, recseg-ropog a legkisebb problémák láttán is, de valódi lépésekre nem vagyunk hajlandóak elkötelezni magunkat, mindent csak elszenvedni akarunk. Elszenvedjük a bezártságot, elszenvedjük, hogy százezrek maradnak munka nélkül, hogy szájkosárban kell fel-alá járkálnunk, hogy nem találkozhatunk egymással. A vírust nem valami háttérhatalom szabadította ránk, aki ha kiszórakozta magát, akkor majd megnyomja az OFF gombot, és hipp-hopp, eltűnik ez a szar, hanem aktívan tennünk kell ezért. És a (jogosan) sokat szidott modern gazdaságunk viszonylag gyorsan meg is szülte ezt az oltást, ami egy nagy lépés annak az irányába, hogy visszaálljon az életünk, de csak akkor, ha ezt beadjuk. Vagy annyira elutasítunk már mindent, és megtagadjuk a saját magunk által érlelgetett tudományos eredményeinket, hogy ennyi erővel vissza is mászhatunk a fára, vagy járhatunk gázmaszkban életünk végéig, míg bele nem fulladunk a gazdasági hanyatlásba, depresszióba, mindenbe, amit ez a vírus hozott magával. Szóval, ha nem lépünk semmit, elutasítunk minden valódi kísérletet a jobbításra, akkor is beledöglünk. A szabadságnak mindig ára volt, és egy jó ideje sorra bizonyítjuk be magunknak a világ innenső részén, hogy ezt az árat még mindig jobb megfizetni, mint nem. Igen, ebben az országban azért párszor gyengélkedtünk ebben, az is igaz.

A közvéleménykutatásoknál szintén trend, hogy amikor egy-egy eredményt a média körbehordoz a zászlajára tűzve, az olyan hatást generál a társadalomban, ami a kutatás eredményeit konzerválja, tehát van egyfajta ilyen kölcsönösség a vélemények és az ilyesfajta kutatások között. A politikusok is ilyenkor rárepülnek ezekre, már aki valamilyen hasznot remél belőle. Nem cselekvési tervet alapoznak rá, hanem bizonyítványként lobogtatják az arcunkba, mintha minden ilyen kutatás egy évvégi osztályozó lenne, és mindenki próbálja megmagyarázni, hogy jól végezte a dolgát. Ezért lehet az, hogy a közvélemény attól hangos, hogy a kormány konteóhívőt csinált a fél országból, meg hogy de jó, a 2010 előtti MSZP főnixmadárként támadt fel, mert nagynehezen maga alá gyűrte az ellenében létrejövő politikai platformokat, és nem vonul végig minden felületen, teljes fegyverzetben az ellenzék, hogy követelje, választhassunk az oltások közül, miközben próbálja meggyőzni az embereket róla, hogy igen, nagy geci ez a kormány, de a vakcinát nem ők gyártják, és nem is a Soros, ellenben a kormány jóváhagyja ezeket, tehát aki fideszes, az is kap rá egy áment, aki meg nemfideszes, az meg nyugodjon meg a picsába, mert a Viktor csak egy pecsétet nyom ezekre, nem valami hazai áltudományos intézet állította elő. Vagy valami ilyesmi. Nekik sajnos nem fűződik politikai érdekük ahhoz, hogy mi, a zemberek, kijöhessünk ebből a válságból, mert arra számítanak, hogy annál mérgesebbek leszünk a Viktorra, minél tovább szopunk, bezárva az otthonainkba, munka nélkül, csökkentett fizetésen, és majd ez a konglomerátum az áldozati érzelmeinkkel jó hangosan azonosulva gyűjti be a szavazatainkat.

És akkor ott az állampárt. Akikre egyébként minden tekintetben teljesen jogos dolgokat olvas rá a lábhoz szoktatott ellenzéke. Félrevezetően, követhetetlenül tájékoztatnak a járvánnyal kapcsolatban, és semmiből nem következő, ad hoc intézkedéseket hoznak? Igen. Sokéves munkájuk gyümölcse az, hogy az erre hajlamosabb emberekből, a lakájmédiájukon keresztül konteóhívő zombikat csináltak, akik az internet világában képtelenek akár egy rohadt Google keresésre is, hogy létezik-e egyáltalán akkora mikrochip, amit egy injekcióstűve be lehet adni? Igen. Ők azok, akiknek felelősségük lenne, hogy megnyugtassák az embereket, és elérjék, hogy önszántukból hajlandóak legyenek magukat beoltatni? Igen. És eszközeik is csak nekik vannak. Ők voltak azok, akik felesleges regisztrációs folyamatot iktattak be az oltáshoz, amivel növelték a bizalmatlanságot? Ők azok, akik elzárják annak a lehetőségét, hogy lehessen választani (vagy legalább a háziorvos választhasson) a védőoltások közt? Igen, ez mind Pártunk és Kormányunk, aki még mindig reménykedik abban, hogy ez az egész trutyi valahogy nem fog a fejükre omlani, még ha maga alá is szarik a gazdaság pár hónapon belül. Mert fontosabb, hogy polarizált maradjon a társadalom, még ebben a kérdésben is. Mert számukra az az érzés, hogy közösen, mint egy felelős társadalom, éljük meg azt, hogy legyűrtük ezt a szart, veszélyes. Még a végén rájövünk, hogy társadalmilag megkönnyebbülni jó. Annyira, hogy könnyen függővé lehet válni tőle. Azok a társadalmak, akik ennek az érzésnek a függői, bizonyos ügyek mentén képesek együttműködni, félretenni a nézeteltéréseiket.

És társadalmilag jó lenne megkönnyebbülni már ettől a mindent átszövő kontraszelekciótól, a mesterségesen alacsonyan tartott bérektől, a létbizonytalanságtól, a kilátástalanságtól, a legapróbb dolgokon való összeveszésektől, a dörgölőzés kényszerétől, az érdemtelenek uralmától. Ha egy percig is széles tömegek hinné el, hogy ezek egyébként nem olyan dolgok, amiket valami általunk nem befolyásolható korszellem vagy felsőbb akarat varrt a nyakunkba, és megszüntethetők, enyhíthetők, akkor ez a kormány (és szerintem az ellenzéke is) jó nagy szarban lenne.

Előttem már, jobban értesült ismerőseim, sajnos felfedték, hogy egy szakmai tiltólistán rajta van a nevem, és nem juthatok munkához olyan helyeken, ahol ez a lista mérvadó (és egyre komolyabb piaci részesedése lesz ezeknek a cégeknek Budapesten), így regisztrálni csak nagyon vonakodva fogok, hogy még egy további fidesz-listára rákerüljek, de be fogom oltatni magam, még akkor is, ha közlik, hogy a nem transzparens módon, valamelyik féldiktatúra által előállított vakcinát is fogom kapni, vagy fizetnem kell érte. Mert mi a legrosszabb, ami történhet? A vírus pont abban az évben döntött úgy, hogy rányomorít egyet az életemre, amikor amúgy is minden összejött, sok veszítenivalóm nincs. A brazil elnök, aki nem is olyan régen még legfeljebb egy Benny Hill Show-ba fért volna el, azt mondja, hogy akár krokodillá is változhatunk tőle. Ha így lesz, látogassatok meg az állatkertben, megtanulom a delfinek labdás trükkjeit, fasza lesz.

Ha választani akarunk az oltások között, fel kell emelni a hangunkat. Ha meg valaki minden áron csak elszenvedni akar valamilyen igazságtalanságot, akkor elszenvedhetné az oltást is, mert akkor legalább másnak lehetősége lesz kimászni ebből a gyötrelemből. Egyébiránt azt gondolni, hogy ezzel az oltással valamilyen konkrét, egyént befolyásoló célja lenne bárkinek, az nagyfokú nárcizmusra utal, másrészt nem látja a fától az erdőt. Főleg itthon, ez szükségtelen, mert minden ilyen feladatot elvégzett a média, és a propagandaminisztérium. Már rég át vagyunk verve az életünk minden pontján, és ideje lenne visszavenni az uralmat az életünk fölött.

A bejegyzés trackback címe:

https://readmylife.blog.hu/api/trackback/id/tr2916356186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása